Spelregels NEVOBO

Bericht van  NEVOBO NOORD 2023-2024

Veranderingen in spelregels Topdivisie en lager.
Kijk voor de belangrijkste veranderingen in spelregels Topdivisie en lager op de website, zie link: Veranderingen-Spelregels-en-HIA-Topdivisie-en-lager-2022-2023-en-2023-2024-versie-juni.pdf (nevobo.nl).
We willen nog twee belangrijke wijzigingen extra benoemen.

  • Smartwatch gebruik tijdens wedstrijden
    Het is niet toegestaan om een smartwatch te dragen. Indien een speler toch bijvoorbeeld de hartslag wil meten dan zal men een (hartslag)meter onder het shirt moeten dragen.
  • Met ingang van seizoen 2023=2024 dient omkleden buiten het zicht te gebeuren
    In de Handleiding Instructie Arbitrage (HIA), staat op pagina 56 vermeld: “Als de spelers hun kleding willen wisselen voor het officiële wedstrijdtenue moeten zij, bij voorkeur, de speelruimte verlaten en zonder of met een kleine vertraging terugkeren naar hun spelersbank”.  Kijk voor de volledig handleiding op: HIA-Topdivisie-en-lager-2023-2024-versie-juni.pdf (nevobo.nl)

Invallersbepaling

Het wedstrijdprogramma is definitief en teams zijn verplicht de wedstrijden te spelen. Als spelers op vakantie gaan, andere verplichtingen hebben, of ziek zijn, dan is het aan de vereniging om ervoor te zorgen dat er voldoende spelers beschikbaar zijn om de wedstrijd te spelen. Vanaf de 2e klasse en lager is dit mogelijk met minimaal 5 spelers. Ook zijn er mogelijkheden waarbij spelers uit een lager team in kunnen vallen (Klik hier voor de invallersbepalingen), kan er horizontaal worden meegespeeld of kunnen jeugdspelers onbeperkt worden ingezet.

Bij punt 3.1.6.1 van het competitiereglement is meer te lezen over het aantal keer invallen bij een hoger team en het horizontaal meespelen.


HOME

Archieven

Tweets