Aanname beleid Vrijwilligers

Volleybal vereniging Oudehaske heeft een aannamebeleid voor vrijwilligers, wij willen dat alle leden in veilige handen zijn en daarom willen we vooraf nagaan of vrijwilligers op een verantwoorde wijze met de leden van onze vereniging om kunnen gaan.

Vrijwilligers zijn een belangrijke drijvende kracht binnen onze vereniging. Zonder vrijwilligers kunnen we als vereniging niet bestaan en zouden onze leden niet wekelijks kunnen genieten van wedstrijden, trainingen, activiteiten en/of een bezoek aan de kantine. Voor ons is het uitgangspunt dat in principe iedereen vrijwilliger kan worden. Om ervoor te kunnen zorgen dat we nu en in de toekomst blijven werken met vrijwilligers met integere bedoelingen, geldt er een korte procedure voordat iemand vrijwilliger kan worden.

Het is uitermate belangrijk dat onze (jeugd)leden en overige betrokkenen, onbezorgd kunnen sporten in een veilig sportklimaat en bij de trainers, begeleiders en overige vrijwilligers in veilige handen zijn.

Als vereniging nemen we de volgende stappen bij het werven en inzetten van vrijwilligers:

  • Een kennismakingsgesprek met een lid van het bestuur.
  • De vrijwilliger dient de gedragsregels tot zich te nemen en deze te ondertekenen.
  • We checken eventuele referenties, bijvoorbeeld door middel van contact met een voorgaande vereniging waar de vrijwilliger eerder gewerkt heeft.
  • We laten een VOG aanvragen, dit herhalen we elke 3 tot 5 jaar.
  • We maken de vrijwilliger lid van de NEVOBO.

HOME

Archieven

Tweets